Wandelen in het Harz

Het natuurgebied Harz is het wandelparadijs van Duitsland. Meer dan 10.000 km wandelwegen heeft het mooie berglandschap te bieden. Het is een uitgestrekt wandelgebied dat in elk jaargetijde zijn charme heeft. Of u nu in de lente komt waarin alles in bloei staat, de zomer om te genieten van de beregen en de meren, of in de gouden herfst en in het winterwonderland.

Rondom Clausthal-Zellerfeld vindt u meer dan 60 meertjes, die met een net van beekjes en stroompjes verbonden zijn. Het Oberharzer Wasserregal behoort tot het UNESCO-Wereld erfgoed Oberharzer Wasserwirtschaft en is een zeer geliefd wandelgebied. Geniet van de beekjes, stuwmeren en smalle paden door de natuur.

Foto vom Harzer Hexenstieg

Harzer-Hexen-Stieg

Zeer bekende lange wandelweg Harzer-Hexen-Stieg. Van Osterode in Zuid-Harz tot Thale gaat de route over bijna 100 km door het Harz.
Een etappe komt langs Clausthal-Zellerfeld, zodat je ook één onderdeel kunt lopen.

naar de website
Foto Wandern im Harz

Harzer BaudenSteig

De Harzer BaudenSteig is minder bekent. De circa 100 kilometer lange route verbindt de Harzer Bauden met bosrestaurants in de Zuid-Harz. De wandeling genieten combinatie met culinaire lekkernijen. Je kunt ook één etappe lopen van deze lange route.

naar de website
Foto vom Harzer Wandernadel Stempelkasten

Harzer Wandernadel

In de Harz heerst stempelkoorts.
222 stempelplaatsen in de "Harzer Wandernadel" op de mooiste plekken in de Harz geven een extra motivatie voor het wandelen.
De stempeljacht is zelfs heel geliefd bij families met kinderen.

naar de website

Verlovingseiland in Okertal

Wandeltouren rondom Clausthal Zellerfeld (Duitstalig)