Winter en wintersport vakantie in de Oberharz

Een wintervakantie in de Harz is zeer populair. Als de velden en bossen met sneeuw zijn bedekt en de meren dichtvriezen, dan geniet u bij ons van ijskoude winterpret. In en om Clausthal-Zellerfeld vindt u een talloze langlaufloipes en winterwandelwegen. het geliefde skigebied Bocksberg in Hahnenklee en Schulenberg, de Matthias-Schmidt-Berg in Sankt Andreasberg of de Wurmberg in Braunlage zijn allemaal minder dan een half uur verwijderd van ons park. Geniet van uw wintersportvakantie en verblijf in onze gezellige vakantiehuizen.

Wintersport in Clausthal-Zellerfeld

De Oberharzer bergweilanden worden in winter, bij genoeg sneeuw, tot een mooi langlaufgebied. In het stadsdeel Zellerfeld zijn er loipen van 4 km tot 9,5 km voor uw genot.
Op de "Zellerfelder Höhe" zijn de loipen voorla voor beginners geschikt.
In het "Zellerfeld Tal" vindt u een 5,5 km lange Wedstrijdloipe die ook in de avond verlicht is.
Verdere langlaufroutes vindt u in naburige plaatsen Buntenbock, Altenau, Schulenberg en Wildemann.
Een 300 meter lange rodelberg vind u eveneens in het stadsdeel Zellerfeld.

Oberharzer sleehonden Adventure – sleehondenwedstrijd

Bij voldoende sneeuw komen begin februari de profs uit heel Europa naar de jaarlijkse sleehondenwedstrijd in Clausthal-Zellerfeld. Er rijden 60 sleehondengespannen mee. Onder de rond 400 sleehonden zijn alle rassen aanwezig: Sibirian Husky, Alaskan Malamute en Samojeden zijn van de partij. Als toeschouwer kunt u de kracht van deze dieren en de bijzondere sfeer meebeleven. Belangrijke melding: Honden van toeschouwers zijn op het terrein niet toegestaan.

Skigebieden in de Harz

Ontdek de skigebieden in de Harz en boek uw volgende wintersportvakantie bij ons!

Skiberg Bocksberg, Hahnenklee

Het skigebied "am Bocksberg" in Hahnenklee is het ideale familie-skigebied in de Harz. Met de stoeltjeslift ga je comfortabel naar de top. Dit gebied is vooral voor kinderen en beginners zeer geschikt. Maar er is ook een zwarte piste, de „schwarzer Bock“ en snowboarder komen heir ook aan hun trekken. Voor de allerkleinsten is er een klein bergje met een "tovertapijt" voor de eerste lesjes. Meer info: https://www.erlebnisbocksberg.de/wintersaison/

Ski-Alpinum Schulenberg

Klein en familiär gebied is het Ski-Alpinum in Schulenberg. Diverse pisten, van licht tot middel-zwaar. 2 sleepliften en funelementen voor de snowboarder zorgen voor winterpret. Meer info: http://www.alpinum-schulenberg.de/

Skigebied Matthias-Schmidt-Berg Sankt Andreasberg

De Matthias-Schmidt-Berg is een van de populaire skigebieden in de Harz. Twee stoeltjesliften, twee sleepliften en zes pistes. Hier is ook verlichting.
Meer info: http://www.alberti-lift.de/

Skigebied Wurmberg Braunlage

De hoogste berg van de deelstaat Niedersachsen, de Wurmberg in Braunlage, is tevens het grootste en modernste skigebied van Noord-Duitsland. Met mer dan 13 kilometer piste en een moderne besneeuwingsinstallatie, een 4-persoons stoeltjeslift, een sleeplift, snowtubing en nog veel meer is Braunlage het top-wintersportgebied in de Harz. Er is ook een kinder-skischool en zeer gezellige Après Ski. Meer info: https://www.wurmberg-alm.de/ski-snowboard/

Erlebnisbocksberg in Hahnenklee

Actuele informatie over de sneeuwhoogten in de Harz

Actuele wintersportinformatie en de sneeuwhoogtes in de Harz worden op dit wintersportportaal of de Harz-App van het Harzer Tourismusverbandes ter beschikking gesteld.

Naar de website

Schaatsen in de Harz – ijsstadion – ijshockey

De Harz biedt ook plezier op het ijs. In Hahnenklee word de vijver in het Kurpark bij minustemperaturen geprepareerd. Van midden november tot einde februari is er ook ijspret in Bad Harzburg op een mobiele ijsbaan. Het ijsstadion in Braunlage is het hele jaar geopend: vrij schaatsen, schaatslessen en ijs-disco staan op het programma. Braunlage is ook de thuisbasis van de EHC Harzer Falken. Hier worden regelmatig spannende ijshockeywedstrijden gehouden. In Bad Sachsa is de schaatshal "Salztal-Paradies" van oktober to april dagelijks geopend, en zaterdags is er kinderdisco.
meer info: https://www.braunlage.de/freizeittipps-braunlage/eisstadion-braunlage.html en https://www.bad-sachsa.de/gesundheit-wellness/salztal-paradies/eislaufen/

Rodelen in de Harz

Rodelplezier is in de Harz veel te beleven. Rodelbanen zijn ook te vinden in de hierboven genoemde wintersportgebieden. Aan het Torfhaus is er een rodelweiland met rodellift. In Sankt Andreasberg en Braunlage is er Snowtubing op speciaal geprepareerde banden waarmee je de berg afgaat. Bij genoeg sneeuw vind je in Bad Harzburg de langste rodelbaan van de Harz.

Bijvoeden van wild in Harz

In de winter krijgt het wild bij diverse restaurants extra voeding. Hier kunt u dan Reeën, vossen, wilde zwijnen en andere wilde dieren van dichtbij bekijken. Maak ook een wildbezichteging mee met een Ranger van het Nationaalpark die speciale tochten organiseren. Ook erg spannend is een sporen zoeken in de sneeuw.

Harz Winter zonder sneeuw

Het komt niet vaak voor, maar ook in de Harz kan er wel eens een winter zonder sneeuw zijn. Gelukkig hebben we dan genoeg andere bezienswaardigheden, evenementen en onderwerpen voor dagtochtjes zoals pretparken, kastelen, indoor speelhallen, tropische zwembaden, dierentuinen, musea, historische steden, grotten, en nog veel meer die een Harz-bezoek het hele jaar interessant maken. Ook zonder sneeuw.